Drive dead by truckers….. Highway 126, Highway 101

‘Well it’s one of the worst roads in the State of Oregon’, klopt dat hebben we geweten….Vanmorgen vroeg tegen een uurtje of 08.00 kwam de Grimm Reaper langs in de vorm van een trekker/trailer combinatie, met daarop een shovel die zo’n metertje of 1,5 naar rechts uitzwaaide en mijn eigen haarcombinatie even rechtzette. Daarna zag ik collega Hulshof een short cut krijgen, maar ook daar bleek dat de Here nog steeds niet op ons wacht. Dat is niet altijd het geval voor onze mede weggebruikers, want ook aanwezig op de Highway 126 was een wat dikkige jongeman in pyamabroek, een wat ontploft hoofd met paardestaartje en happy preppy T-shirt, die Indepence Day duidelijk al vroeg begonnen was met de ruime inname van wat Oregan Seaweed ( legaal in 50 staten) Stapje voor stapje kroop hij langs de railing van de brug, de honden blaften, de trucks denderden voorbij, maar hij was op weg naar huis….
In ieder geval hebben wij veilig de 126 afgereden, zonder haarscheuren Florence gehaald, waar de vlaggen al uithingen en de parade jammer genoeg al was afgelopen, maar gelukkig bleken de hipsters nog een ruim vat links draaiende en organisch gestimuleerde single amber Red Devil onder de kurk te hebben, dus na 6000 kilometer rubber te hebben versleten en van de ene kant naar gene zijde te hebben gereden, zeiden wij Cheers….! To your health.
Of dan die andere keer dat we de brug over moesten bij Coos Bay en de lumberjacks nogal in de hurry zijn, omdat die 35 ton Oregon Pine de boot op moet en je op 50 cm afstand een wiel van 1.20m voelt langsswoesjen. Nee dan de zuidelijke mentaliteit, geduldig wachten tot je met je fietsje de heuvel op bent, vriendelijk zwaaiend stapvoets langsrijden, om je daarna op de thee te vragen. Inderdaad groot verschil met die boeren uit het westen, op wiens erf jij rijdt. Godamnitttt.!
Daarna volgt gelijk de volgende uitdaging, namelijk om net zo safe de Highway 101 af te rijden naar San Francisco, om de bus te halen terug naar de meisjes… we houden u op de hoogte. KissKiss

Reacties:

 1. Ineke schreef:

  Het ziet er overal wel rustig uit, misschien dat ze daarom zo hard rijden. Nog veel plezier met laatste stuk fietsen 😘

  1. Albert Dedden schreef:

   Op de foto is alles rustig, maar op film beweegt het gewoon wat harder. Merci we gaan nog wat zeehonden eruit fietsen…..

 2. Trees schreef:

  Geweldige prestatie! Petje af. En veel plezier op het laatste stuk langs zee!
  Groet Trees en Ton

  1. Albert Dedden schreef:

   Tsja als je alles van tevoren weet, bedenk je je wel een paar keer vaker….Cheers!

 3. yoline schreef:

  Blij dat jullie heel zijn! En hoop dat de laatste etappe jullie gespaard blijven! Cheers!

  1. Albert Dedden schreef:

   Ha, we zijn ze nog te snel af de Zombie Truckers. Enjoying Califorinian sunshine en wine. Cheers….

Geef een reactie

Oh waar the hell zijn we...?

Ohio Crossing……..

23 mei 2018