Freedom vs Bluebird……….

Was het al een tijdje stil geweest aan de West-side, door gebrek aan een fatsoenlijke stroom kilobytes en een volle outdoor agenda, zijn we dan inmiddels ook flink doorgeschoten naar Wyoming, waar de GrosVentre campground waar ondertussen al het dode hout is gekapt en we met een gerust hart s’nacht kunnen gaan slapen. 3 jaar geleden landde hier nog 30 meter boom naast de buurman, die cool als’tie was ons uitnodigde om wat brandhout te sprokkelen, omdat er toch voldoende was voor komend jaar.
Maar goed het spoor is getrokken over de Stumgullion Pass naar Lake City en het Curicante NRA, maar hierover in Alice in Wonderland. Halverwege de trip naar Lake City kwamen we daar deze kleine blauwe vriend tegen, die een cruciale rol speelt in het in het meesterwerk van Jonathan Franzen wat hij schreef na de Corrections, titel Freedom. Middle class gezin desintegreert in de jaren 90, tekenend voor de onttakeling van de VS in diezelfde periode en de reddding van de mountain bluebird, als eigenaardige hobby van mulitimiljonair, die hierbij symbool staat voor de corruptie en exploitatie van de overgebleven wildernis door het fenomeen hilltop mining, waarbij de bovenkant van het gebergte wordt afgeschaafd om zo effectief mogelijk te kunnen mijnen( zoals we gezien hebben bij Silverton NM, een van de grootste zilvermijnen ter wereld ) Gezellig………. goed straks verder. Grv A & A

Reacties:

 1. Wout schreef:

  Even dachten we dat we met de Brexit ook afscheid van jullie hadden genomen, maar gelukkig hebben jullie weer ingecheckt.
  And a good day to you too sir!

  1. Albert Dedden schreef:

   Man, man de wet van de remmende voorsprong is hier volop aan het werk, waar zijn de vrije jongens met hun zakken met kilobytes…? Gelukkig hebben wij ons niet afgescheiden…. Geef Vlad geen kans. Grv A & A

 2. G schreef:

  Waiting for the sun….waiting for the sun…..groeten uit het land van dat andere Doors nummer…..riders on the storm….In Limburg zijn de maassluizen in de winterstand gezet (spuien die hap) om het grondwaterpeil te laten zakkken..en de Iesel staat aan de stoep nu! (Geen plek meer voor Overvloed want de sokken bennen nat en de koeien staan in het water daar). Take care there!

  1. Albert Dedden schreef:

   Ha vriend dry your eyes, want met de return of de Four Winds komt ook de zomer terug. Grv A & A

Geef een reactie

Oh waar the hell zijn we...?

Alpenblüten…….

28 juni 2016