Idaho Wonderstampot……..

Lifesaver van 3500 meter hoogte tot ver beneden de zeespiegel.
Zelfs Jacques Cousteau ( wie kent hem nog..?) was lid van het geheime genootschap van de Idahoan Mashpotatoe. Na 120 km door de Idahoneese prairie, 1 weg 3 bochten, vooral om niet in slaap te vallen is er niets verteerbaarder dan een avondmaaltijd met de wonderstampot van de States afgetopt door een 3-tal koude Corona’s. Na 3 weken Bootcamp in Virginia zijn we al lid geworden van het Idahoneese aardappel gezelschap en sluiten we dag af met een hymne aan de Idaho Potatoe.
Het geheime wapen van de States is gewoon verkrijgbaar bij de Walmart in diverse gezinsverpakkingen… Idahoan met 4 cheeses, Idahoan met roasted garlic, Idahoan met jalapeno ( fucking hete wonderstampot) Idahoan met sourcream & chives, Idahoan met baby reds & parmesan, Idahoan met applewood smoked bacon, Idahoan loaded baked, Idahoan met cheddar & chipotle, and so on and so on……
Tenslotte gaat het allemaal om calorieen, nietwaar….
Een gebruikelijke Cowboy cooked maaltijd door opper Cook Magician Hushof, ziet er meestal als volgt uit, diverse groenten van de gril (zoete mais, courgettes, paprika’s) lichtelijk berookt en aangebrand, gevolgd door een ponds steak voor weinig, maar wel een half uur gedraaid en gewenteld op de gril voor het fijnste mondgevoel (krokant van buiten, medium rare at the inside) en het klapstuk natuurlijk…..Idahoan uit een pakje, stevig door een half litertje kokend water geroerd (even een minuutje laten opstijven et voila spatelklaar !)
Je begrijpt dat we inmiddels de Amerikaanse oost en midwest voedselwoestijn hebben verlaten en geheel op onszelf zijn aangewezen om in onze caloriebehoefte te voorzien. Het heeft zelfs geleid tot een vorm van culinaire voedselbedeling die we nog niet eerder zijn tegengekomen, maar op zondagmorgen trekt de Idahoneese jager er op uit om om ons van verse duif te voorzien, zodat we de dag kunnen aflsuiten met duiveborst en Jawel….! WONDERSTAMPOT….. KissKiss.

Reacties:

  1. adedden schreef:

    de eerste twee foto s zijn dat een luxe hoofdhotel met bijliggende motels.

    1. Albert Dedden schreef:

      Ja we gaan hier geen geintjes maken over een serieuze crossing of the America’s tocht. Tot nu toe waren de motels van discutabele kwaliteit en de campgrounds altijd megt een vleugje trailerpark…

Geef een reactie

Oh waar the hell zijn we...?